Corona update

 

                 Fysiotherapie en de Corona-crisis

 

 

                                                                                                              Wervershoof, 17 maart 2020

 

Geachte patienten,

 

Er is afgelopen dagen onduidelijkheid geweest, of en hoe wij als fysiotherapiepraktijk zorg kunnen leveren voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Het KNGF, de beroepsvereniging van Fysiotherapeuten,heeft in overleg met VWS maandagavond laat besloten dat de inzet van fysiotherapeuten in bepaalde omstandigheden zeer wenselijk blijft. Ons wordt gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

Het KNGF legt de komende dagen de definitie van ‘noodzakelijke fysiotherapeutische zorg, die tevens ontlastend voor huisartsen en ziekenhuizen is’ voor aan VWS en Zorgverzekeraars Nederland. Ze geven daarbij aan onder welke omstandigheden en voorwaarden fysiotherapeuten die noodzakelijke zorg kunnen leveren.

Indien u noodzakelijke fysiotherapeutische zorg denkt nodig te hebben, kunt u bellen of mailen voor een afspraak. In overleg met u wordt gekeken hoe wij u het beste kunnen helpen binnen de huidige mogelijkheden. Het zou kunnen zijn dat wij op afstand ook vragen kunnen beantwoorden, oefeningen kunnen doornemen/aanpassen, enz. Tevens gaan wij de mogelijkheden creëren om videoboodschappen te kunnen doorsturen.

Indien u (acute) hulp nodig heeft bij toename pijn, adviezen na operatie, blessures e.d. kunt u dus nog steeds op onze deskundige hulp rekenen.

Met vriendelijke groeten,

Team Fysio-WFO

Annette Bleeker-Koomen

Publicatiedatum: 17-03-2020


« Terug naar het overzicht