Kinesiotaping – Fysio-WFO – Wervershoof
Header afbeelding

Fysio-WFO

Welkom bij Fysio-WFO.

Gastvrijheid, zorg met een glimlacht en een goede sfeer staan centraal. Met een team van 6 fysiotherapeuten en 3 FysioSporttrainers kunnen we dankzij verschillende specialisaties aan ieders hulpvraag voldoen.

Kinesiotaping

Waar komt het vandaan?

De behandel methode gaat al terug naar de jaren 70. Kenzo Kase, een Japanse chiropractor en kinesioloog, bedacht de behandel methode met kinesiotape. Spieractiviteit en bewegen achtte hij van essentieel belang voor de gezondheid van de mens. De techniek van kinesiotaping is met de gedachte ontwikkelt om gebruik te maken van de natuurlijk herstelprocessen van het lichaam. De kinesiotape zou er voor zorgen dat het zenuwsysteem en het algemene circulatiesysteem geactiveerd wordt, zodat het herstel van de pezen en spieren wordt bevorderd.

Wat is kinesiotape?

Kinesiotape is niet zoals de starre, witte sporttape. De kinesiotape is gemaakt van dicht op elkaar geweven (net als de huid) elastische katoen en komt in allerlei verschillende kleuren. De kinesiotape is tot 130-140% rekbaar ten opzichte van de oorspronkelijke lengte. De kinesiotape beschikt over een polyacrylaat lijmlaag. Deze lijmlaag is minder agressief voor de huid als de zinkoxide lijmlaag waarover de witte sporttape beschikt. De lijmlaag is duurzaam en afhankelijk van de kwaliteit zeer waterproof. Een kwalitatief goede kinesiotape zal ook blijven zitten tijdens intensief bewegen, zweten en zwemmen. Het is van essentieel belang dat de kinesiotape langer op de huid gedragen wordt om een maximaal effect van de behandel methode te realiseren.

Wat is het effect van kinesiotape?

Er zijn verschillende behandeltechnieken om de kinesiotape op de huid aan te brengen. Men maakt gebruik van spier-, ligament en mobiliserende technieken. Na het aanbrengen van de kinesiotape wordt de huid iets opgetild waardoor de bloedcicurlatie rondom het aangedane gebied wordt verbeterd, de druk wordt verlaagd en de pijn wordt verminderd.  De kinesiotape dient een langere draagperiode te hebben, waardoor optimaal gebruik gemaakt wordt van het principe ´´24-uurs behandeling´´. Doordat de kinesiotape 24-uur doorlopend werkt, zal het herstel aanzienlijk worden bevorderd.

Tevens zal de kinesiotape de functie en houding verbeteren. Door de aangebrachte kinesiotape krijgt de hersenen informatie, waardoor automatisch de stand van het gewricht wordt aangepast. De behandelmethode met kinesiotape zal er op den duur voor zorgen dat de houding wordt verbeterd en de klachten aanzienlijk verminderd wordt.